Zelerovo-mrkvovo-syrový šalát
Zelerovo-mrkvovo-syrový šalát

Svieži zelerovo-mrkvovo-syrový šalát

siuuu - fotkasiuuu, 24. augusta 2019
Svieži zelerovo-mrkvovo-syrový šalát
Foto: siuuu

V lete sa nám žiada ľahšia strava ako v inom ročnom období. Takže sa snažím častejšie pripravovať zeleninové jedlá a šaláty - a tento Zobraziť celý popisV lete sa nám žiada ľahšia strava ako v inom ročnom období. Takže sa snažím častejšie pripravovať zeleninové jedlá a šaláty - a tento zelerový patrí medzi naše najobľúbenejšie. Mávame ho občas na raňajky alebo na večeru. Dobre vychladený chutí výborne. Množstvo resp. pomer zeleniny a syra nechám na každom z vás, keďže každý máme iné chute.

20 minút
príprava

Suroviny

 čerstvý
 čerstvá
 (Gouda, Ementál, Eidam)
 neochutený
 (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Zeleninu očistíme a pokrájame - zeler a mrkvu na tenké pásiky, stonkový zeler na tenké plátky, pór na polkolieska. Syr pokrájame na rovnaké pásiky ako zeler a mrkvu. Premiešame.

  2. 2

    Jogurt a smotanu zmiešame v pomere cca 2:1, pridáme soľ, korenie, korenie karí, štipku kurkumy, dobre zmiešame. Zmesou zalejeme zeleninu so syrom a premiešame tak, aby bola všetka zelenina aj syr obalené zálievkou. Dáme vychladiť. Ja väčšinou robím večer a cez noc nechám chladiť.

  3. 3

    Najlepšie chutí s chrumkavou bagetkou alebo nasucho opečeným toastom.

Diskusia k receptu

haji
Povedený salátek, chutný a fotogenický. Beru si inspiraci, jen zmenším kousky, bo už mám představu, jak budu na nanášet na čerstvý kváskový chlebík, hmmmm Musím počkat, bo doma v lednici je akorát chlad a dvě maličké mrkvičky.
1x siuuu
siuuu
@haji (25.8.2019 14:15)

zelenina sa môže samozrejme aj postrúhať, ja mám rada práce také kúsky, ktoré mi chrumkajú pod zubami, chlebík iba prikusujem ;-)
1x haji
siuuu
@olinecka (25.8.2019 19:19)

.. nooo, ani s ananásom to nemusí byť veru zlé ... vyskúšam
siuuu
@sracz (25.8.2019 20:01)

... ďakujem za tip ... tá nátierka veru vyzerá veľmi dobre ... uložím a niekedy vyskúšam
1x sracz




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia