Ryžový šalát
Svieži ryžový šalát s krevetami
Autor receptu: ryzasos
Dnes sa ponoríme do jedného z najosviežujúcejších a najchutnejších kulinárskych pôžitkov, ktoré ponúka stredomorská
kuchyňa: ryžový šalát s krevetami.* S ryžou SOS Exotic Salads prinášame recept, ktorý spája všestrannosť a jedinečnú chuť ryže s
vynikajúcou chuťou kreviet.
2-4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu SOS Exotic Salads uvarte podľa návodu na obale a nechajte vychladnúť.
- Očistené krevety varte v osolenej vode, kým nezmenia farbu a nezružovejú. V tomto kroku je dôležité, aby ste krevety neuvarili príliš, inak budú gumové.
- Všetku čerstvú zeleninu nakrájajte na malé kusy a vložte do veľkej misy. Pridajte aj nakrájaný pomaranč a dochuťte olejom a soľou. Pridajte ryžu a premiešajte.
- Vrch ozdobte krevetami a šalát ozdobte semienkami, mandľami, limetkovou kôrou a pokvapkajte pomarančovou šťavou.
- Podávajte a vychutnávajte si tú čerstvosť.