Ryžový šalát

Svieži ryžový šalát s krevetami

Autor receptu: ryzasos

Dnes sa ponoríme do jedného z najosviežujúcejších a najchutnejších kulinárskych pôžitkov, ktoré ponúka stredomorská kuchyňa: ryžový šalát s krevetami.* S ryžou SOS Exotic Salads prinášame recept, ktorý spája všestrannosť a jedinečnú chuť ryže s vynikajúcou chuťou kreviet.

2-4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ryžu SOS Exotic Salads uvarte podľa návodu na obale a nechajte vychladnúť.
  2. Očistené krevety varte v osolenej vode, kým nezmenia farbu a nezružovejú. V tomto kroku je dôležité, aby ste krevety neuvarili príliš, inak budú gumové.
  3. Všetku čerstvú zeleninu nakrájajte na malé kusy a vložte do veľkej misy. Pridajte aj nakrájaný pomaranč a dochuťte olejom a soľou. Pridajte ryžu a premiešajte.
  4. Vrch ozdobte krevetami a šalát ozdobte semienkami, mandľami, limetkovou kôrou a pokvapkajte pomarančovou šťavou.
  5. Podávajte a vychutnávajte si tú čerstvosť.