Ovocný cheesecake

Svieži ovocný cheesecake podľa manželov Tomečkovcov (videorecept)

Autor receptu: sons

Nechajte sa inšpirovať ďalším receptom od manželov Tomečkovcov a pripravte si tentokrát svieži cheesecake s ovocím.

5 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Sušienky podrvíme a zmiešame s roztopeným maslom. Zmes natlačíme na dno tortovej formy a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 °C na približne 5 minút.
  2. Mascarpone, puding a cukor spolu vymiešame. Pridáme dužinu z vanilkových strukov.
  3. Mrazenú zmes lesného ovocia dáme do hrnca, pridáme lyžicu cukru, prípadne aj trochu mletej škorice a zohrejeme.
  4. Vo vode napučanú želatínu zohrejeme, aby sa rozpustila, pridáme trochu ovocia a prehrejeme. Po približne 1 minúte želatínovú zmes pridáme k ovociu a premiešame.
  5. Na vychladnutý korpus poukladáme nakrájané jahody, navrstvíme krém, uhladíme a navrch nalejeme ovocnú zmes so želatínou. Cheesecake dáme do chladu stuhnúť.