Malinový zákusok

Svieži malinový zákusok s parížskou šľahačkou (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

36
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky oddelíme od žĺtkov. Bielky vyšľaháme do tuha, pridáme cukor a zašľaháme. Postupne zašľaháme aj žĺtky a nakoniec do cesta vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Upečieme (15 minút na 180-200 °C).
  2. Do vody vsypeme šumienku a necháme ju vyšumieť.
  3. Ovocie necháme rozmraziť.
  4. Do vyšumenej šumienky prisypeme vanilkový cukor a pridáme ešte cukor podľa chuti. Prisypeme pudingový prášok a uvaríme.
  5. Z upečenej piškóty odstraníme papier, na piškótu rozložíme ovocie a naň vylejeme uvarený puding. Rovnomerne rozotrieme a necháme stuhnuť.
  6. Vyšľaháme parížsku šľahačku.
  7. Rozotrieme ju na stuhnutý puding a zákusok posypeme Grankom.