Malinový zákusok
Svieži malinový zákusok s parížskou šľahačkou (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
36 porcií |
30 minút príprava |
15 minút na 180-200 °C |
Postup- Bielky oddelíme od žĺtkov. Bielky vyšľaháme do tuha, pridáme cukor a zašľaháme. Postupne zašľaháme aj žĺtky a nakoniec do cesta vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Upečieme (15 minút
na 180-200 °C).
- Do vody vsypeme šumienku a necháme ju vyšumieť.
- Ovocie necháme rozmraziť.
- Do vyšumenej šumienky prisypeme vanilkový cukor a pridáme ešte cukor podľa chuti. Prisypeme pudingový prášok a uvaríme.
- Z upečenej piškóty odstraníme papier, na piškótu rozložíme ovocie a naň vylejeme uvarený puding. Rovnomerne rozotrieme a necháme stuhnuť.
- Vyšľaháme parížsku šľahačku.
- Rozotrieme ju na stuhnutý puding a zákusok posypeme Grankom.
|