Svieži kysnutý koláč s marhuľami

Autor receptu: js9mxd

Vonku je -6 stupňov a v kalendári je 15.3.2013. Tieto dve veci nejdu akosi dokopy, preto som si aspoň trochu pripomenul leto a upiekol som chutný svieži koláč.

60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z mlieka, kvasníc a jednej PL cukru urobíme kvások.
  2. Pomiešame múky, cukor, soľ, olej a žĺtky.
  3. Pridáme kvások a vymiešame vláčne cesto, ktoré dáme do tepla pod čistú utierku vykysnúť.
  4. Nakysnuté cesto natiahneme na plech vystlaný papierom na pečenie. Celé cesto natrieme džemom.
  5. Marhule pokrájame na menšie časti.
  6. Poukladáme ich na cesto potreté džemom.
  7. Marhule posypeme mrveničkou vymiešanou z masla, múky a cukru. Dáme piecť na 180 stupňou cca 25 - 30 minút.
  8. Takto vyzerá upečený.