Svieže slivkové knedličky s pohánkovým tvarohom
Autor receptu: dada777
Ovocné guľky v období čerstvého ovocia potešia. Môžeme si ich pripravovať na rôzne spôsoby. Moje guľky sú pripravené s pohánkovým tvarohom a jogurtom a sú vhodné pre bezmliečnu diétu. Môžete si ich však pripraviť aj v mliečnej verzii s tvarohom a jogurtom z kravského mlieka. V týchto horúčavách som chcela, aby boli guľky aj trošku osviežujúce a tak som ich poliala jogurtom a posypala konopnými semienkami. Namiesto semienok sa dajú použiť aj rôzne orechy. Upravte si podľa seba, nech sa páči...
3 -4 porcie |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Z múky, pohánkového tvarohu, štipky soli a vajec zamiesime cesto, ktoré si rozdelíme na 12 približne rovnakých kúskov.
- Slivky rozpolíme, vykôstkujeme a do každého kúska dáme polovicu alebo celú rozpolenú slivku, záleží na veľkosti ovocia. Ja som dávala polovicu slivky a jej stredu som dala asi polovicu čajovej lyžičky kryštálového cukru.
- Potom guľky uzavrieme a varíme v osolenej vode asi 10 minút. Po uvarení ich vyberieme z vody, polejeme rozšľahaným pohánkovým jogurtom a posypeme konopnými semenami zmiešanými s cukrom múčka podľa chuti. Konopné semená pred použitím rozmixujeme alebo roztlačíme v mažiari.
Dobrú chuť!