Svieže malinovo-tvarohové nepečené rezy (fotorecept)

Autor receptu: eviana

Hriešne dobré, na prípravu nenáročné, u nás v lete najobľúbenejšie pre svoju ľahkosť, chuť a sviežosť :)

20
porcií
20 minút
príprava

Postup

  1. ...zákusok nerobievam na plech, ale do dózy, ktorú môžem uzavrieť a dať do chladničky - jej rozmery sú cca 26x26 cm Ako spodnú vrstvu dávam malinovým džemom (ak nemáte malinový, poslúži hocaký ovocný) pospájané dva bebe keksy, aby bol spodok pevnejší. Vysteliem si tak celý spodok dózy.
  2. Z mlieka, cukru a pudingových práškov uvaríme hustý puding. Keď mám domáci malinový sirup, tak robím z klasického Zlatého klasu a namiesto 6 dl mlieka dám len 5 dl a pridám 1 dl sirupu (vtedy ale uberiem z cukru).
  3. ...do ešte horúceho pridáme tvaroh (kupujem polkilový jemný v Lidli) a kyslé smotany
  4. ...zmiešame do kompaktnej masy krásnej bledoružovej farby
  5. ...na spodné pozliepané keksíky naukladáme cca polovicu malín a černíc (zopár si odložíme na čančanie)
  6. ...zatrieme polovicou malinového krému
  7. ...zakryjeme keksami - teraz už nie zlepenými, len klasicky vrstva samostatných keksíkov, na ne opäť rozložíme maliny a prekryjeme zvyšným krémom. Zakryjeme ďalšími keksíkmi.
  8. ...do tuha si vyšľaháme dve šľahačky, ktoré poslúžia ako vrchná vrstva tohto skvelého letného dezertu. Dáme na noc do chladničky - aby keksíky natiahli vlhkosť z ovocia a krému. Na druhý deň dozdobíme strúhanou čokoládou a malinami a môžeme degustovať... na horúce letné dni najúžasnejší dezert :)