Svieža racio tvarohovo-marhuľová žemľovka

Autor receptu: martamm

Rozmýšľala som včera, čo narýchlo uvariť a keďže boli chute na niečo sladké a pritom nie veľmi hriešne, rozhodla som sa pre takúto žemľovku. bežne ju robím s jablkami, ale pohodlnosť zvíťazila a načrela som do zásob domácich marhuľových kompótov, zavarených bez cukru so soľou.

6
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Formu potrieme olejom a vysypeme kokosovou múčkou. Používam kokosovú múčku, prípadne mleté orechy, nakoľko sú mastné a naozaj sa mi nič neprilepí. Spodok formy vyložím plátkami chleba, v mlieku rozpustím 1/2 PL vanilkového cukru a silikonovou maslovačkou potriem chlebíky.
  2. V miske rozmiešam tvarohy, do ktorých pridám v troške vody rozpustenú steviu, 1/2 PL vanilky a citrńovú kôru. 1/2 tvarohovej hmoty. Natrieme na chlieb, posypeme sekanými orechami, slnečnicovými semienkami a sušenou mätou na vrch naukladáme marhule z jedného pohára a posypeme hrozienkami. Poprášime trstinovým cukrom.
  3. Uložíme druhú vrstvu chleba a opakujeme postup z bodu č. 2. Na vrchu zostane chlieb, ktorý potrieme mliekom a posypeme trstinovým cukrom. Dáme zapiecť pri 200 stupňoch asi pol hodiny.
  4. Pridávam foto upečenej, rozrezanej žemľovky, aby ste mali predstavu, ako vyzerá. Upozorňujem, že je skôr kyselkavá, kto má rád môže viac prisladiť.