Svieža letná rýchlovka s ovocím (fotorecept)

Autor receptu: eviana

Je to ďalší variant na nepečený dezert - teda v prípade, že sa použijú piškóty namiesto korpusu... ale ja som ich nekúpila, tak som upiekla môj rýchly osvedčený korpus. Môže sa robiť aj na plech, tortová forma nie je podmienkou, ale ja mám nový kryt na tortu a som z neho nadšená, preto ospravedlňte moju posadnutosť tortovým tvarom dezertov :)

12-16
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 150 °C

Postup

  1. Ak nemáme piškóty, ako dnes ja - upečieme si rýchly korpus (28 cm forma) - recept mám tu: http://varecha.pravda.sk/recepty/cokoladovo-cucoriedkova-torta-fotorecept/42599-recept.html - ale namiesto orechov som pridala kakao k múke v pomere 2:4 (2 PL kakaa, 4 PL múky - múku dávam kopcom lyžice, kakao zarovnané), inak postup presne ten istý. Korpus rozrežeme na dva pláty. Jeden plát potrieme džemom - u mňa obľúbený čučoriedkový s pridaním citrónovej šťavy.
  2. Uvaríme si čokoládový puding bežným spôsobom - z 1/2 l mlieka, 5 PL kryštálového cukru a pudingového prášku.
  3. Odstavíme z ohňa a do ešte horúceho pridáme kyslú smotanu (alebo biely jogurt) a tvaroh. Vymiešame do hladkej kompaktnej hmoty. Chuť je mierne pribináčkoidná :)
  4. Mierne vychladnutý krém natrieme na podžemovaný korpus - použijeme polovicu krému.
  5. Na krém naukladáme vykôstkované polovičky višní (prípadne iné sezónne ovocie dľa chuti)
  6. Prikryjeme ďalším plátom, potrieme džemom, naukladáme polovičky višní...
  7. Druhú polovicu krému navrstvíme na višne a zarovnáme. Dáme na hodinku stuhnúť do chladničky.
  8. Šľahačkovú smotanu s nastrúhanou čokoládou vyšľaháme do tuha.
  9. ...vyšľahanú "stracciatella" šľahačku navrstvíme na vrch torty, dozdobíme višňami, či zvyškom strúhanej čokolády - dľa fantázie a dáme opäť zachladiť do chladničky.
  10. ...nejak takto vyzerá v reze po cca polhodine v chlade (nedočkavý syn už musel rýchlo degustovať :) Svieže, ľahké, rýchle, chladivé ... na leto ideálne :)