Nepečená jahodová torta
Nepečená jahodová torta

Svieža jahodovo-jogurtová nepečená torta

siuuu - fotkasiuuu, 11. júna 2019
Svieža jahodovo-jogurtová nepečená torta
Foto: Siuuu

Tento recept robievam v nejakej obmene každý rok - je svieža, plná ovocia, s minimom cukru.

8-10
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

Korpus:
100 g mleté
6-7 ks
30 g
1 ks menší
10 g
1 PL
Krém:
150 g
150 g
140 g
1 PL
1 ČL
1 bal.
100-150 g čerstvé
Jahodová vrstva:
400-500 g čerstvé
1 bal.
1 PL




Postup

  1. 1

    Datle odkôstkujeme a namočíme asi na pol hodinku do vody, či rumu. Následne spolu s banánom premixujeme, pridáme med, orechy, rozmixované vločky a kokosovú múčku, a spracujeme vidličkou na hustú masu. Tento korpus je veľmi variabilný - môžu sa použiť iba samotné orechy či kokosová múčka, ak nemáte datle tak sa tiež nič nestane - pridajte trocha viac orechov alebo kokosovej múčky. Hotový korpus rovnomerne natlačíme do tortovej formy (22 cm) a dáme stuhnúť do chladničky

  2. 2

    Na krém vyšľaháme zo smotany šľahačku, pridáme mascarpone, cukor, jogurt, vanilku, rozmixované jahody, zmiešame a pridáme želatínu pripravenú podľa návodu, zmiešame a ihneď nelejeme na korpus. Navrch uložíme nahusto čerstvé jahody a na chvíľu dáme tuhnúť do chladničky.

  3. 3

    Medzitým si rozmixujeme zvyšné jahody, pridáme vodu tak, aby sme dostali pol litra zmesi, pridáme tortové želé zmiešané s cukrom, privedieme k varu, minútu povaríme, odložíme bokom a po čiastočnom vychladnutí, hneď ako zmes začína tuhnúť nalejeme na ovocie (treba sledovať, začne tuhnúť dosť rýchlo). Necháme v chladničke úplne stuhnúť a ozdobíme podľa fantázie.

    Svieža jahodovo-jogurtová nepečená torta - obrázok 3

Diskusia k receptu

haji
Další povedený receptík, skvelá torta, krásná fota, jen si vzít lžičku a dát testovací vzoreček, hmm
motyka
JEJ, ale by som si ho teraz dala. Krásna práca a výborná chuť. Dosť často v poslednom čase robíš samé dobroty. To ti musia byť tvoji blízki okolo veľmi vďační. Mám ďalšiu fajnovú inšpiráciu.... Vďaka.
siuuu
@Motyka (12.6.2019 16:41)

Sladkosť robím každý týždeň, niekedy aj 2x - treba si osladiť život :-D Ja sama iba kúsok ochutnám a väčšina putuje svokre, mňa baví skúšanie nových receptov - je ale pár výnimiek, ktoré ale často nepečiem, pretože by som bola schopná zjesť celý koláč sama.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia