Plnená pečená zelenina
Svieža chutná plnená letná zelenina (fotorecept)
Autor receptu: alex37
Svieža chutná plnená letná zelenina - Свежи и вкусни пълнени летни зеленчуци. Osviežujúce ľahké letné jedlo, bez mäsa, ktoré pre "mäsožravcov" nie je problém "vytuningovať" trebárs kuracinou alebo
mletým mäsom. V dnešnej dobe sa dá robiť v akomkoľvek ročnom období, ale suroviny zo záhrady sú predsa len inej chuti.
3 porcie |
20 minút príprava |
60 minút na 190 °C |
Postup
- Pripavíme si všetky suroviny, pomývame zeleninu, vydlabeme a zvnútra osolíme.
- Plnku pripravíme tak, že si na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, cesnak, nastrúhanú mrkvu, pridáme opláchnutý bulgur, vydlabaný vnútrajšok rajčín, mletú červenú papriku a korenie podľa toho kto čo má rád a čo v kuchyni používa. Zalejeme v pomere 1:2 vodou (t.j. na 1 pohár bulguru 2 poháre vody).
- Naplníme zeleninu plnkou a dáme zakryté piecť cca na 35-40 minút. Odokryjeme pridáme navrch syr a dogrilujeme ešte cca 15 minút.