Plnená pečená zelenina

Svieža chutná plnená letná zelenina (fotorecept)

Autor receptu: alex37

Svieža chutná plnená letná zelenina - Свежи и вкусни пълнени летни зеленчуци. Osviežujúce ľahké letné jedlo, bez mäsa, ktoré pre "mäsožravcov" nie je problém "vytuningovať" trebárs kuracinou alebo mletým mäsom. V dnešnej dobe sa dá robiť v akomkoľvek ročnom období, ale suroviny zo záhrady sú predsa len inej chuti.

3
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 190 °C

Postup

  1. Pripavíme si všetky suroviny, pomývame zeleninu, vydlabeme a zvnútra osolíme.
  2. Plnku pripravíme tak, že si na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, cesnak, nastrúhanú mrkvu, pridáme opláchnutý bulgur, vydlabaný vnútrajšok rajčín, mletú červenú papriku a korenie podľa toho kto čo má rád a čo v kuchyni používa. Zalejeme v pomere 1:2 vodou (t.j. na 1 pohár bulguru 2 poháre vody).
  3. Naplníme zeleninu plnkou a dáme zakryté piecť cca na 35-40 minút. Odokryjeme pridáme navrch syr a dogrilujeme ešte cca 15 minút.