Sviečkovicový steak s krustou z píniových orieškov

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Sviečkovicu odblaníme narežeme na plátky, okoreníme, sprudka opečieme na oleji z oboch strán a odložíme nabok. Do panvice pridáme vývar, perníkové korenie a necháme prevariť. Na záver prišľaháme maslo, aby omáčku zahustilo a zjemnilo.
  2. Z masla, píniových orieškov, žĺtka a vňate pripravíme krustu, ktorú nanesieme na steaky a dáme ich do rúry upiecť. Čas pečenia závisí od toho, ako prepečený chceme steak mať.
  3. Na olivovom oleji speníme šalotku, do ktorej pridáme ryžu, osolíme a podlejeme vínom a vývarom, pridáme bobkový list a varíme nie celkom do mäkka. Na panvičke orestujeme pekanové orechy, pridáme med, ryžu, smotanu a parmezán, premiešame a dusíme tak dlho, aby bolo rizoto vláčne. Mladú zelenú špargľu do polovičky ošúpeme, krátko sparíme, vyberieme a zľahka na rozpustenom masle poprehadzujeme.