Diviačia sviečkovica
Sviečkovica na smotane z diviačieho stehna so žemľovou knedľou
Autor receptu: redakcia
4-6 porcie |
140 minút príprava |
Postup- Diviačie stehno posolíme, okoreníme
a potrieme horčicou. V hrnci rozpálime olej, na ktorom sprudka opečieme
mäso z každej strany, vyberieme ho a dáme
nabok. Do hrnca potom dáme pokrájanú
cibuľu, opražíme do zlata. Pridáme na kocky
nakrájanú koreňovú zeleninu a opekáme, kým
sa nezačne chytať na spodok hrnca, potom
podlejeme vývarom alebo vodou. Mäso vrátime naspäť do hrnca, premiešame, dolejeme
vývar tak, aby bolo mäso zakryté. Pridáme zvyšné korenie, prikryjeme a na
miernom ohni udusíme domäkka.
- Z hrnca vyberieme hotové mäso a bobkové listy. Do uvarenej zeleninovej zmesi pridáme smotanu, citrónovú
šťavu, kryštálový cukor a ponorným mixérom
rozmixujeme, kým nevznikne hladká omáčka.
Mäso nakrájame na plátky.
- Knedľa: Na panvici rozpálime olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a slaninu a pražíme dozlata. Pečivo nakrájame na menšie kúsky, dáme do misy a pridáme udusenú slaninu a cibuľu,
vajcia, mlieko a zvyšné ingrediencie: Zmiešame tak, aby vznikla jednoliata masa.
- Na pripravenú potravinovú fóliu rozložíme
zmes a vytvarujeme do tvaru knedle. Potom ju
zabalíme do fólie tak, aby sa dnu nedostala
voda. Do hrnca dáme zovrieť vodu, do ktorej ponoríme pripravenú knedľu, zakryjeme
a varíme asi 30 minút. Hotovú knedľu vyberieme z vody, vybalíme z fólie, nakrájame
a podávame.
|