Sviečkovica
Sviečkovica

Sviečkovica a bryndzou plnené šampiňóny

Jozef Klubník
šéfkuchár Austria Trend Hotela Bratislava****, 11. mája 2017
Sviečkovica a bryndzou plnené šampiňóny
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
35 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

800 g
8 ks veľké
200 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Sviečkovicu nakrájame na medailóniky a potrieme olejom. Necháme hodinu odležať. Medailóniky opečieme na panvici; čas pečenia závisí od želaného stupňa prepečenia. Hotové dochutíme soľou a korením.

  2. 2

    Ošúpané šampiňóny naplníme bryndzou, ktorú sme zmiešali s posekanou petržlenovou vňaťou. Opečieme ich na panvici (2 minúty), preložíme na pekáč a dopečieme v rúre hlavičkou nadol (pri 180 °C 10 minút).

  3. 3

    Kapiu očistíme, nakrájame na väčšie kúsky a tepelne upravíme na panvici. Preložíme na taniere, pridáme sviečkovicu a zapečené šampiňóny.

Diskusia k receptu

hadik
Bryndzu mám celkom rád, ale iba v studenej kuchyni. Z taniera plného bryndzových halušiek a slaninky iba vyzobkávam slaninku. A raz som skúsil demikát, ale dopadlo to ešte horšie než s haluškami, na mňa to bolo príliš slané. Preto nedôverujem ani tomuto receptu, šéfkuchár-nešéfkuchár!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia