Sviečková so smotanovo syrovou omáčkou a hlivou (fotorecept)

Autor receptu: salamandrovec

Recept pochádza zo Salamandrovej kuchyne - Nové Zámky. Je to bežné jedlo a patrí medzi moje najobľúbenejšie tak som si ho trošku vylepšil.

6
porcií
60 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme suroviny. Nakrájame mäso na kocky. Nakrájame cibuľu na malé kocky. Nastrúhame mrkvu a petržlen. Nakrájame hlivu na malé kusy.
  2. Na oleji opražíme cibuľku & hlivu.
  3. Medzitým restujeme mäso na panvici kým nezbledne. A potom odstavíme.
  4. Do orestovanej cibuľie s hlivou pridáme mrkvu a petržlen. Restujeme kým nezmäkne.
  5. Ďalej pridáme opražené mäso aj s výpekom. Podlejeme vodou a varíme kým všetko pekne zmäkne. Samozrejme okoreníme podľa chuti & pridáme bobkové listy.
  6. Zahustíme smotanou vymiešanou so syrom a múkou. Privedieme do varu a odstavíme.
  7. Hotové :) :) :)
  8. A podávame do prasknutia :) :) :) Niekoľko krát za sebou :)