Sviatočné katarínské rezy (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Tento zákusok som prvý raz robila pred 6-timi rokmi.Pečiem ho pri slávnostnejších príležitostiach.
30 porcií |
45-50 minút príprava |
2x10 minút na 160-170 °C |
Postup
- Bielky oddelíme od žltkov a vyšľaháme,do vyšľahaného pridáme cukor,zašľaháme,pridáme žltky a zľahka zamiešame múku s pr.do pečiva a preosiaté kakao.
- vylejeme na papier a upečieme.
- Zo surovín na druhé cesto,
- si najprv opražíme posekané orechy a necháme vychladnúť.
- Potom vyšľaháme z bielkov sneh,pridáme pr.cukor,a do vyšľahaného postupne pridáme ostatok.
- To potom vylejeme na pol plechu a upečieme.
- .Pekné upečené.
- Maslovú plnku si pripravíme podľa tohto receptu,trepaná na pare.
http://varecha.pravda.sk/recepty/plnka-trepana-na-pare-fotorecept/18920-recept.html
- Hnedé cesto rozkrojíme na poly.jednú časť jemne ponarezujem,aby lekvár dobré vsiakol do cesta a druhu časť otočím ,
- ...a tak natriem ríbezľovým,alebo iným pikantnejším lekvárom.
- Plnku rozdelím na poly tak,aby mi ostalo ešte na potretie vrchnej časti,pod čokoládu.Pod čokoládu už iba jemne natrieť plat.Polku plnky rozotriem,
- na to dám svetlý plat a tmavý,
- a jemne natretou plnkou ,polejem čokoládou.Rovnomerne ju rozotriem a nechám stuhnúť.
- Potom už iba úhľadne nakrájam rezy a môže sa vychutnávať.Dobrú chuť!