Sviatočné katarínské rezy (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Tento zákusok som prvý raz robila pred 6-timi rokmi.Pečiem ho pri slávnostnejších príležitostiach.

30
porcií
45-50 minút
príprava
2x10 minút
na 160-170 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky oddelíme od žltkov a vyšľaháme,do vyšľahaného pridáme cukor,zašľaháme,pridáme žltky a zľahka zamiešame múku s pr.do pečiva a preosiaté kakao.
  2. vylejeme na papier a upečieme.
  3. Zo surovín na druhé cesto,
  4. si najprv opražíme posekané orechy a necháme vychladnúť.
  5. Potom vyšľaháme z bielkov sneh,pridáme pr.cukor,a do vyšľahaného postupne pridáme ostatok.
  6. To potom vylejeme na pol plechu a upečieme.
  7. .Pekné upečené.
  8. Maslovú plnku si pripravíme podľa tohto receptu,trepaná na pare. http://varecha.pravda.sk/recepty/plnka-trepana-na-pare-fotorecept/18920-recept.html
  9. Hnedé cesto rozkrojíme na poly.jednú časť jemne ponarezujem,aby lekvár dobré vsiakol do cesta a druhu časť otočím ,
  10. ...a tak natriem ríbezľovým,alebo iným pikantnejším lekvárom.
  11. Plnku rozdelím na poly tak,aby mi ostalo ešte na potretie vrchnej časti,pod čokoládu.Pod čokoládu už iba jemne natrieť plat.Polku plnky rozotriem,
  12. na to dám svetlý plat a tmavý,
  13. a jemne natretou plnkou ,polejem čokoládou.Rovnomerne ju rozotriem a nechám stuhnúť.
  14. Potom už iba úhľadne nakrájam rezy a môže sa vychutnávať.Dobrú chuť!