Sviatočná torta pre najmilších

Autor receptu: bubadlo

Tortička, netradičná, veľmi chutná, zvládnu aj neskusené kuchárky a kuchári, ja som tiež robila prvý krát

16
porcií
45 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Postup

  1. Z bielkov a 100g cukru vyšľaháme sneh, v inej nádobe žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom, k celej hmote potom pridáme olej, vodu, múku s kypriacim práškom , premiešame, a nakoniec primiešame sneh z bielkov.
  2. Keď máme zamiešané cesto, tak do menšej misky treba odobrať 1/3 cesta a primiešať tam kakao. Tortovú formu vymastíme a vysypeme múkou. Do stredu tortovej formy dáme jednu lyžicu kakaového cesta, druhou lyžicou naberieme biele cesto a dve lyžice dáme do stredu kakaového cesta vo forme a zase jednu lyžicu kakaového do stredu na to dve lyžice bieleho cesta až minieme všetko cesto. Dávame stále len do stredu a cesto sa samé pekne roztečie a vytvorí kruhy. Pečieme cca 25 min 200°C, po vychladnutí otočíme, prekrojíme a plníme.
  3. Plnka: šľahačku dáme do hrnca, do nej nalámeme čokoládu, prevaríme a necháme aspoň 1 hod chladnúť v chladničke. Po vychladnutí pridáme stužovač a vyšľaháme. Rozkrojený korpus natierame plnkou, resp. lekvárom, alebo banánmi.
  4. Cukríky si dáme do maslom vymastenej misky, pokvapkáme citrónovou šťavou a šup do mikrovlnky na cca 10-15sek. Treba ustriehnuť keď sa napučia treba to vypnúť. cca 1 minútu. Po vybratí z mikrovlnky, treba hneď preniesť do misky s práškovým cukrom, posypať cukrom a miesiť ako cesto. Po vypracovaní cesta, cesto preložíme na solamylom posypanú dosku a dopracujeme hmotu do hladka. Hotovú hmotu necháme vychladnúť, potom už len na solamyle vyvaľkať, veľkosť závisí od veľkosti tortičky. Potom opatrne preniesieme na tortu, uhladiť, kraje obstriháme nožničkami cca 2-2,5cm viac ako je torta aby sa dali kraje založiť pod tortu. Zdobiť podľa vlastnej fantázie.