Šošovicová príloha

Sviatočná šošovica k údenému mäsu (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Táto príloha zo šošovice je trochu náročnejšia na prípravu. Ja ju takto robím na Nový rok ako prílohu k údenému mäsu.

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv si pripravíme základ - mrkvu, cibuľu, cesnak a stonku zeleru umyjeme, očistíme a nasekáme na väčšie kúsky, slaninu nakrájame na malé kocky.
  2. Všetko spolu vložíme do robota a rozmixujeme na kašu, ak nemáte výkonný mixér, môžete všetko spolu pomlieť na mäsovom mlynčeku.
  3. Pomletý základ restujeme na oleji asi 10 minút, osolíme a okoreníme pridáme šošovicu, dijonskú horčicu a bobkový list.
  4. Podlejeme vínom a dolejeme vodou tak, aby bola voda asi 1cm nad šošovicou, dobre premiešame a necháme zakryté variť až pokiaľ nie je šošovica mäkká, na záver ochutnáme a ak treba dochutíme soľou a korením.
  5. Podávame s údeným mäsom a chlebom.
  6. Údené mäso môžeme pokrájať na kocky a zamiešať do šošovice, ozdobíme petrželkou a môžeme podávať.