Šošovicová príloha
Sviatočná šošovica k údenému mäsu (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Táto príloha zo šošovice je trochu náročnejšia na prípravu. Ja ju takto robím na Nový rok
ako prílohu k údenému mäsu.
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv si pripravíme základ - mrkvu, cibuľu, cesnak a stonku zeleru umyjeme, očistíme a nasekáme na väčšie kúsky, slaninu nakrájame na malé kocky.
- Všetko spolu vložíme do robota a rozmixujeme na kašu, ak nemáte výkonný mixér, môžete všetko spolu pomlieť na mäsovom mlynčeku.
- Pomletý základ restujeme na oleji asi 10 minút, osolíme a okoreníme
pridáme šošovicu, dijonskú horčicu a bobkový list.
- Podlejeme vínom a dolejeme vodou tak, aby bola voda asi 1cm nad šošovicou, dobre premiešame a necháme zakryté variť až pokiaľ nie je šošovica mäkká, na záver ochutnáme a ak treba dochutíme soľou a korením.
- Podávame s údeným mäsom a chlebom.
- Údené mäso môžeme pokrájať na kocky a zamiešať do šošovice, ozdobíme petrželkou a môžeme podávať.