Švédske pagáčiky s domácou tatárkou (fotorecept)

Autor receptu: jack

Je to veľmi chutné a jednoduché jedlo,ktoré zvládne každý začiatočník.

15
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misky si dáme mäsko do ktorého pridáme všetky ingrediencie. Cibuľku opražíme na br.masti do zlatohneda. Keď máme novú, dáme aj zelené.
  2. Zmes riadne zamiešame, strúhanku pridávame po častiach. Nemá to byť ani husté, ani riedke.
  3. Začneme formovať placky, keď sa nám lepí na ruky, namočíme si ich vodou a pokračujeme. Plech si potrieme olejom.
  4. Vyšlo mi 15 ks, len 3 sa mi už na plech nezmestili. Urobila som ich len na panvici. Vrch potrieme roztopeným maslom a pečieme asi 45 minút do ružova. Každý nech si odsleduje podľa vlastnej rúry. Prílohu som zvolila nové zemiačky s petrž. vňaťkou.
  5. Domáca tatarka: Uhorku aj cibuľku nakrájame na čo najmenšie kúsky, aby ich tam necítili hlavne deti, pretože potom nastane hotová pohroma. Do väčšej misky si vysypeme smotanu aj jogurt. Pridáme horčicu, pokrájanú uhorku aj cibuľku. Pridáme cukor asi 2 malé lyžičky každý podľa svojej chuti a nakoniec pokvapkáme citronom. Poriadne zamiešame a dáme do chladničky.