Švédska palacinka na plechu (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Dnes som vyskúšala recept na palacinky na plechu a veru chutili. Robila som ich dnes na sladko ale na budúce budú na slano. Cesto je to isté len naplním na slano. Tento recept som našla na mimibazare.sk pridala ho Eva H. za čo jej veľmi pekne ďakujem. Tu je moja verzia.

5 minút
príprava
20-25 minút
na 225 °C

Suroviny

Postup

  1. Tu sú suroviny.
  2. Tu sú na plnku aj puding.
  3. Najprv si zapneme rúru na 225 stupňov, aby sa nám dobre rozohriala. Múku si rozmiešame so soľou pridáme 6 dcl mlieka a dobre rozšľaháme ja som šľahala strojom na stupni č.1.
  4. Keď je dobre vyšľahané pridáme ďalších 6 dcl mlieka a znovu dobre rozšľaháme.
  5. Ďalej pridávame po 2 vajíčka a za každým dobre vyšľaháme. Tu už mám všetky vajíčka v ceste. Cesto je riedke, také má byť.
  6. Teraz si dobre ale dobre vymažeme plech (46 x 36 cm), aby sa nám palacinka neprilepila.
  7. Cesto si naň vylejeme.
  8. Dáme do rúry ktorú sme si predhriali na 225 stupňov a pečieme 20-25 minút. Cesto si vylejte na hlbší plech, lebo sa trochu nadvihne, aby Vám nepotieklo po rúre.
  9. Zatiaľ si nastrúhame na hrubšie jablká, pridáme vanilkový cukor a škoricový cukor pridáme karamelový puding a varíme do zhustnutia. Necháme vychladnúť.
  10. Zatiaľ sa nám palacinka v rúre upiekla, tú tiež necháme trochu vychladnúť. Inak je výborná keď je úplne vychladnutá.
  11. No a servírujeme. Ja som plnila ako som už písala jablkami s karamelovým pudingom, na vrch šľahačku a poliala čokoládou. Keď už tak nech je riadna vitamínová bomba.
  12. Vyskúšajte nám chutilo. Na budúce na slano popražím prerastenú slaninku s pečenou cibuľkou a nastrúhaným syrom. Ak vyskúšate prajem dobrú chuť.