Svadobné koláče, ktoré kysnú až v rúre (fotorecept)

Autor receptu: medovnicek

Recept na tieto svadobné koláče som už dávnejšie objavila na http://www.peceni.info/kolacky-1, vydržia dlho vláčne a nie sú presladené

Suroviny

Postup

  1. Ja som piekla z dvojnásobnej dávky a tuk som upravila na 250 g Hery, 200 g masla a 50 g bravčovej masti. Najprv si pripravíme plnky. U mňa to bol slivkový lekvár, ktorý som trocha rozriedila umom, tvarohová plnka: 250 g tvarohu dobre vyžmýkať v plátenku, pridať 2 PL práškového cukru, 1 vanilkový cukor, trocha citrónovej šťavy a jedno žĺtko, 2 KL solamylu. A ešte som robila tvarohovo - pudingovú - 1 ks pudingu bez varenia od Dr.Oetkera, 300 ml mlieka a 250 g tvarohu Kapucín, 1 PL práškového cukru, 2 KL solamylu. Puding pripraviť presne podľa návodu, potom pridať ostatné suroviny
  2. Do hrnca dáme smotanu na šľahanie, pridáme 2 KL kryštálového cukru, rozmiešame a dáme na sporák trocha zohriať. Pozor smotana musí byť len vlažná. Potom do nej rozdrobíme droždie a necháme vzísť kvások. Do misy nasypeme obe múky, nastrúhame tuk, pridáme žĺtky, osolíme a prilejeme vykysnutý kvások.
  3. Vypracujeme cesto, ktoré nenechávame kysnúť, ale ihneď z neho tvoríme koláče.
  4. Cesto vyvaľkáme, ja som to robila po častiach a cesto, ktoré som práve nevaľkala som odložila do chladničky, pretože som nechcela aby kyslo. Vyvaľkané cesto radielkom nakrájame na štvorce - moje mali 3x3 cm.
  5. Do stredu každého nanesieme plnky.
  6. A začneme tvarovať koláče, všetky rohy stlačíme
  7. A postupne jednotlivé cípy prekladáme
  8. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečime pri teplote 180 C - pokiaľ koláče nerzrúžovejú. Po upečení ich ihneď obaľujeme v práškovom a vanilkovom cukre. Z dvojnásobnej dávky vyšli dve takéto misy.