Sušienky z arašidového masla z troch surovín (fotorecept)

Autor receptu: mariamka

Neverila som, kým som nevyskúšala. Stálo nám doma nevyužité arašidové maslo, trošku som pogúglila a bola to dobrá motivácia. Starý, klasický recept. Dá sa obmieňať, ale už tento základ /naozaj jednoduchý a veľmi rýchly/ je veľmi chutný.

19 ks
porcií
5 minút
príprava
12 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. V pôvodnom recepte boli miery na hrnčeky (1 hrnček arašidového masla, 1 hrnček cukru, 1 vajce/. Trošku som sa toho bála, tak som použila lyžice.
  2. Treba hneď zapnúť rúru, lebo to bude rýchlovka /na 175-180 °C/. Vymiešame lyžicou. Vyzerá to všelijako, len nie ako cesto, ale nebojte sa. Kým sa rúra rozohriala, šupla som to do chladničky.
  3. Na plech som dala pečiaci papier, a pomocou dvoch lyžičiek namáčaných v oleji som formovala kúsky rovno na plech, treba im nechať odstup.
  4. Chcela som ich trochu ozvláštniť, tak som použila posýpky: mandľové lupienky, celý mak a ľanové semienka /určite by pasoval sezam, len som nemala/. Pôvodne mali byť ozdobené vidličkou dezénom do pravého uhla, keďže mne sa veľmi lepili, dala som len jednosmerku :)
  5. Pečieme veľmi krátko, 12-15 minút a na plechu necháme chvíľu postáť, lebo sú naozaj krehké.
  6. Nevyzerajú, ale sú naozaj jemné, krehké a veľmi chutné.
  7. Mala som z tohto receptu trošku rešpekt, predsa len, bez múky, PDP, ale výsledok predčil očakávanie. Určite si ho ešte zopakujem.