Sushi Uramaki Ebi
Autor receptu: redakcia
Postup- Najprv si pripravíme sushi ryžu. Studenou vodou ju prepláchneme 6 krát, kým nezostane voda úplne čistá.
Premytú ryžu dáme variť. Pred uzavretím varnej nádoby alebo špeciálneho variča do ryže ešte pridáme riasu kombu. Riasa kombu pri varení pôsobí ako zmäkčovač vody a zároveň ako prírodná želatína. Náš tip: Kilo sushi ryže by sa malo variť približne 23 minút. Potom ryžu necháme ešte 7 minúť stáť bez varenia. Varič, alebo hrniec zatiaľ neodokrývame.
- Medzitým si pripravíme zálievku. Zmiešame ryžový ocot s cukrom a soľou. Zálievku miešame metličkou kým nie je tekutina číra. Keď je ryža hotová, riasu kombu môžeme odstrániť. Opatrne ju premiešame a zakryjeme ešte na jednu minútu. Potom môžeme ryžu preložiť do misky. Zálievku rovnomerne vylejeme na ryžu. Varechou ju dôkladne premiešame, aby sa zrnká od seba oddelili.
- Na prípravu Uramaki Ebi si pripravíme bambusovú podložku ako pomôcku na rolovanie sushi, ostrý nôž , pohár s vodou na namáčanie noža a rúk a potravinovú fóliu. Namočíme si ruky vo vode, aby sa nám s ryžou lepšie pracovalo. Ryžu navrstvíme rovnomerne po celej riase nori, ktorú máme položenú na bambusovej podložke.
Potom na jej povrch priložíme potravinovú fóliu, a obrátime tak, aby na bambusovej podložke bola potravinová fólia a riasa nori zostane navrchu.
- Na riasu ukladáme do prvej tretiny krevety, z ktorých odstránime chvosty, Potom kúsky avokáda, uhorku, a na to navrstvíme japonskú majonézu. Pomocou bambusovej podložky a potravinovej fólie sushi rolujeme. Uramaki Ebi prekrojíme na dve polovice. Prvú rolku obalíme v čiernom sezame, a druhú v bielom sezame. Každú rolku dva krát prekrojíme. Servírujeme nasledovne: Na tanier uložíme pripravené kúsky Uramaki Ebi spolu s kúskom wasabi, nakladaným zázvorom a sójovou omáčkou.
|