Sushi Temaki Unagi

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Najprv si pripravíme sushi ryžu. Studenou vodou ju prepláchneme 6 krát, kým voda nezostane úplne čistá. Premytú ryžu dáme variť. Pred uzavretím varnej nádoby alebo špeciálneho variča do ryže ešte pridáme riasu kombu. Riasa kombu pri varení pôsobí ako zmäkčovač vody a zároveň ako prírodná želatína. Náš tip: Kilo sushi ryže by sa malo variť približne 23 minút. Potom ryžu necháme ešte 7 minúť stáť bez varenia. Varič, alebo hrniec zatiaľ neodokrývame.
  2. Pripravíme si zálievku. Zmiešame ryžový ocot s cukrom a soľou. Zálievku miešame metličkou kým nie je tekutina číra. Keď je ryža hotová, riasu kombu môžeme odstrániť. Opatrne ryžu premiešame a zakryjeme ešte na jednu minútu. Potom ju môžeme preložiť do misky. Zálievku rovnomerne vylejeme na ryžu. Varechou ju dôkladne premiešame, aby sa zrnká od seba oddelili.
  3. Príprava Temaki Unagi: Namočíme si ruky vo vode. Riasu nori prekrojíme na polovicu. Tento krát nepoužijeme podložku, budeme pracovať rukami. Na prvú tretinu riasy uložíme ryžu. Pridáme šalát, marinovaného morského úhora, a jarnú cibuľku. Navrstvíme japonskú majonézu. Riasu s naukladanými ingredienciami skrútime do kornútika. Servírujeme nasledovne: Na tanier uložíme Temaki Unagi spolu s kúskom wasabi, nakladaným zázvorom a sójovou omáčkou.