Sushi Nigiri Maguro
Autor receptu: redakcia
Postup- Najprv si pripravíme sushi ryžu. Studenou vodou ju prepláchneme 6 krát, kým nezostane voda úplne čistá.
Premytú ryžu dáme variť. Pred uzavretím varnej nádoby alebo špeciálneho variča na ryžu do nej pridáme riasu kombu. Tá pri varení pôsobí ako zmäkčovač vody a zároveň ako prírodná želatína. Náš tip: Kilo sushi ryže by sa malo variť približne 23 minút. Potom ryžu necháme ešte 7 minúť stáť bez varenia. Varič, alebo hrniec zatiaľ neodokrývame.
- Medzitým si pripravíme zálievku. Zmiešame ryžový ocot s cukrom a soľou. Zálievku miešame metličkou kým nie je tekutina číra. Keď je ryža hotová, riasu kombu môžeme odstrániť. Opatrne ju premiešame a zakryjeme ešte na jednu minútu. Potom môžeme ryžu preložiť do misky. Zálievku rovnomerne vylejeme na ryžu. Varechou ju dôkladne premiešame, aby sa zrnká od seba oddelili.
- Na prípravu Nigiri Maguro si pripravíme ostrý nôž a pohár s vodou na namáčanie noža. Príprava Nigiri Maguro:
Ostrým nožom nakrájame filet tuniaka na asi centimeter hrubé a asi 6 cm dlhé kúsky. Namočíme si ruky, aby sa nám s ryžou ľahšie pracovalo. V ruke z ryže vytvoríme malý valček. Na tuniaka nanesieme kúsok wasabi a pritlačíme k ryži. Ryžu ešte vytvarujeme, aby spod ryby nevyčnievala.
- Servírujeme nasledovne: Na tanier uložíme pripravené kúsky Nigiri Maguro spolu s kúskom wasabi, nakladaným zázvorom a sójovou omáčkou.
|