Sušené paradajky v oleji

Autor receptu: kimlo

Sušené paradajky v oleji som si obľúbil v Taliansku, dajú sa použiť na cestoviny, pizzu, alebo len tak, ako príloha k rôznym jedlám...

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Podlhovasté mäsité paradajky nakrojíme po dĺžke tak, aby zostali spojené, poukladáme na plech, nasolíme a sušíme na slnku, v sušičke, alebo v otvorenej rúre až kým nezískajú tzv. "gumennú konzistenciu". Pretlačený cesnak, nakrájanú bazalku, estragón a petržlenovú vňať vymiešame s olivovým olejom, zmes votrieme do každej paradajky, paradajky spojíme do pôvodného tvaru, naložíme do pohárov a zalejeme olivovým olejom. V špajzi alebo chladničke vydržia veľmi dlho, musia byť však úplne ponorené.
  2. Nadrobno nakrájané paradajky možno v zime používať do talianskych špecialít, na pizzu, cestoviny, a olej, ktorý dostane paradajkovo cesnakovú príchuť možno využiť do polievok, na zápražky...