Sušené jablká
Sušené jablká

Sušené jablkové krekry fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 21. januára 2019

Vlani bola veľmi dobrá úroda ovocia. A máme dobrých priateľov, ktorí nám dali jabĺčka. Ale aj keď každý deň ich jeme, stále ich máme Zobraziť celý popisVlani bola veľmi dobrá úroda ovocia. A máme dobrých priateľov, ktorí nám dali jabĺčka. Ale aj keď každý deň ich jeme, stále ich máme ešte dosť a už začínajú trochu hniť, tak ich takto spracúvame.

60 minút
príprava
480 minút
na 2 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Jablká ošúpeme, zbavíme jadier a pokrájame ich na mesiačiky. Mám WS krájač a na tom to nakrájame pekne rovnomerne.

    Sušené jablkové krekry (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Poukladáme ich do sušičky, máme 9 poschodovú.

    Sušené jablkové krekry (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na našej sušičke dáme na stupeň číslo 2 a sušíme 8 hodín.

    Sušené jablkové krekry (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Povyberáme ich na tácku, poprášime ich trochou škorice a potom si ich uložíme do pohárov. Ale niekedy robím aj tak, že ich poprášim škoricou keď sú poukladané v sušičke a idú sa sušiť. Ako kedy. Niekedy ešte na spodok pohára hodím pár klinčekov.

    Sušené jablkové krekry (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Je to veľmi lákavé večer k televízii. Sušička je dobrá vec na jeseň v nej sušíme huby a dá sa aj zelenina, dosť ju využívame - odporúčam. No ale tieto chrumkavé jablkové krekry nemajú chybu.

    Sušené jablkové krekry (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
No teda! Já si říkala, co je v těch sklenicích na okně! A už vím! Bych brala - jak jablčka - tak křížaly. Též mám sušičku, je to velmi příjemný domácí pomocník. No a u tebe i pan manžel přiloží ruku k dílu, to se to suší! Když mám přetlak jablek, i kompot je výborná věc. Vloni jsem dostala kýbl letních jablek a hrušek, tak jsem zavařila. Maminka má radost a pochutnává si.
sonulienka
@Haji ďakujem, áno robíme to spolu s manželom. A ja rozdávam deťom nestačíme sušiť každému chutia. Aj dnes ďalšia várka.
1x haji
sonulienka
@Olinecka ďakujem krásne. Sú výborné chrumkavé nestíhame robiť prídu deti a už ich niet. Aj včerajšia dávka je už preč. Zajtra ideme na ďalšiu.
olinka12
Práve nesiem z pivnice za vedro jablčok idem aj ja znovu sušiť lebo jesenné sú už preč ale zaujal ma váš recept s tou škoricou bude rozvoniavať celý dom dám trošku aj keď sa budú sušiť milujem vôňu škorice aj si recept uložím aby som naň nezabudla
siisa
Dnes sme s babičkou načistili prvú várku jabĺčok. Škorica a jablká to je super kombinácia. Tak idem vyskúšať. Už sa sušia :)


sonulienka
Dievčence dúfam, že ste už tie prvé várky jabĺčok aj spapali a sušíte ďalšie. U nás už žiaľ nemáme tak sme dosušili. Nechali sme si ešte pár na zjedenie.
siisa
Robila som aj tak, že som dala škoricu pred usušením a v ďalšej dávke po usušení. Mne chutia viac tie čo sa škoricou posypali pred usušením. Chutia skvele. Vďaka za nápad.


1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia