Sušené citrusy

Autor receptu: bylinka12345

FOTO STE NEROBIL VY, JE STIAHNUTÉ Z INÉHO WEBU. RECEPT VÁM NEUVEREJNÍME. REDAKCIA. Tento recept sa používa predovšetkým na dekoratívne účely, ale z pomletých vysušených citrusov sa dá použiť ako liek z Čínskej medicíny ( pred použitím kontaktujte svojho obvodného lekára ) .

15 minút
príprava
360 minút
na 65 °C

Suroviny

Postup

  1. Citrusy umyjeme a jednoducho nakrájame cca. na 0,5- 0,8 cm tenké plátky.
  2. Na plech natiahneme papier na pečenie, poukladáme citrusy a sušíme pri nízkej teplote do 80°C vo vyhriatej elektrickej rúre niekoľko hodín. Opatrne aby sa ovocie rýchlym sušením nepokrivilo necháme na elektrickej rúre pootvorené dvierka.
  3. Na citrusy cez sušenie dohľiadame.
  4. Keď už sú hotové, nadekorujeme ich alebo ich so sušenými jablkami zavesíme na vianočný stromček.
  5. Citrusy sa dobre sušia aj na vykurovacích telesách akými sú klasické radiátory, alebo jednoducho navlačené na šnúrke. Takto vám navyše prevoňajú doslovne celý byt.