Sušené citrusy
Autor receptu: bylinka12345
FOTO STE NEROBIL VY, JE STIAHNUTÉ Z INÉHO WEBU. RECEPT VÁM NEUVEREJNÍME. REDAKCIA.
Tento recept sa používa predovšetkým na dekoratívne účely, ale z pomletých vysušených citrusov sa dá použiť ako liek z Čínskej medicíny ( pred použitím kontaktujte svojho obvodného lekára ) .
15 minút príprava |
360 minút na 65 °C |
Postup
- Citrusy umyjeme a jednoducho nakrájame cca. na 0,5- 0,8 cm tenké plátky.
- Na plech natiahneme papier na pečenie, poukladáme citrusy a sušíme pri nízkej teplote do 80°C vo vyhriatej elektrickej rúre niekoľko hodín. Opatrne aby sa ovocie rýchlym sušením nepokrivilo necháme na elektrickej rúre pootvorené dvierka.
- Na citrusy cez sušenie dohľiadame.
- Keď už sú hotové, nadekorujeme ich alebo ich so sušenými jablkami zavesíme na vianočný stromček.
- Citrusy sa dobre sušia aj na vykurovacích telesách akými sú klasické radiátory, alebo jednoducho navlačené na šnúrke. Takto vám navyše prevoňajú doslovne celý byt.