Super rýchla sviečková z kuracích pŕs (fotorecept)

Autor receptu: danver

Príprava sviečkovej je hotová veda. Ale ja doma robím tento zrýchlený recept, ktorý je do pol hodiny na stole a za ďalších desať minút zjedený.

4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na oleji opražíme cibuľu a pridáme celé kuracie prsia.
  2. Mäso chvíľu opekáme a potom pridáme mrazenú zeleninu. Osolíme, okoreníme, zalejeme vývarom, prikryjeme a necháme dusiť.
  3. Asi o 15 minút mäso vyberieme. Zeleninu rozmixujeme spolu so smotanou a šťavou z citróna. Pridáme maslo na zjemnenie chuti. Podľa potreby ešte dochutíme soĺou alebo korením. Podávame s knedľou.