Hovädzí guláš
Hovädzí guláš

Super jednoduchý hovädzí guláš so sušenými slivkami. Urobí sa v rúre skoro sám videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, zajtra o 06:00

Pomalé pečenie premení mäso na dokonale mäkké a šťavnaté sústo. Slivky, víno a koreniny dodajú jedlu výnimočnú hĺbku a arómu. Ak milujete výrazné Zobraziť celý popisPomalé pečenie premení mäso na dokonale mäkké a šťavnaté sústo. Slivky, víno a koreniny dodajú jedlu výnimočnú hĺbku a arómu. Ak milujete výrazné chute, tento pečený guláš si vás získa.

8
porcií
10 minút
príprava
120-150 minút
na 220 °C

Suroviny

1500 g (na guláš)
6 ks
2 ks
200 g
1 tyčinka
4 ks
2 ks
500 ml
500 ml



Postup

  1. 1

    Do veľkého pekáča naukladáme na kocky nakrájanú cibuľu a cesnak, na polovice prekrojené sušené slivky a na kocky nakrájané hovädzie mäso.

  2. 2

    Pridáme škoricu, nové korenie, bobkové listy, ochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Všetky suroviny zalejeme vínom a vývarom, pekáč prikryjeme a pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C asi 2 až 2,5 hodiny.

  4. 4

    Po upečení ešte môžeme dochutiť soľou a korením a guláš podávame napríklad so zemiakovou kašou.

Diskusia k receptu