Pečený sumec

Sumec v slaninke na pikantnej salse

Autor receptu: redakcia

Ryba – kráľovná sladkých vôd – si zaslúži aj titul kráľovnej stola. Je zdravá, ľahko sa trávi a v porovnaní so „slanou“ sestrou obsahuje menej škodlivín. Rád hosťom dokazujem, že sa dá aj pripraviť na desiatky chutných spôsobov...

4
porcie
25 minút
príprava
12 minút
na 185 °C

Postup

  1. Filetu zo sumca osolíme a pokvapkáme citrónom. Zabalíme do slaniny, dáme na plech spolu s cherry paradajkami a pečieme pri 185 °C 12 minút.
  2. Do vriacej vody vložíme na 5 minút čerstvé paradajky s narezanou šupkou. Ľahko ich potom ošúpeme a nakrájame na kocky.
  3. Salsa: Na rozohriatej panvici opražíme pokrájanú cibuľu na olivovom oleji a masle, pridáme nasekanú čili papričku, olúpané nakrájané paradajky, soľ, korenie, cukor, prelisovaný cesnak a bazalkové pesto. Sprudka pražíme asi 2–4 minúty. Salsu podávame so sumcom.