Sumec na spôsob fish and chips

Autor receptu: violeta

Tento chutný obed pripravili moji chlapci;)

Postup

  1. Na začiatku je rybačka, musí byť úspešná :) Očisteného sumca stiahnite z kože a vyfiletujte. Nakrájajte ho na kúsky. Posypte mletým čiernym korením a soľou.
  2. Zarobte si cestíčko na obaľovanie, nie veľmi husté, aby ste ho nemali na rybe hrubé. Rybie kúsky obaľte v hladkej múke a tesne pred vyprážaním namočte do cestíčka. Hneď ukladajte do rozhorúčeného oleja. Vypražené kúsky nechajte odtiecť na sieťke.
  3. Väčšie zemiaky nakrájajte na hranolky. Vypražte v oleji, nechajte odtiecť na sieťke a posoľte.
  4. Šalát opláchnite, odstreďte a dajte do misy. Zmiešajte ho s olejom, vínnym octom, soľou, mletým čiernym korením, syrom a olivami. My používame na šalát tento nakladaný syr, sú v ňom aj olivy, olej a bylinky, takže stačí pridať len vínny ocot, soľ a korenie.
  5. Ďakujem chlapci za výborný obed! Dobrú chuť ;)