Sumec na spôsob fish and chips
Autor receptu: violeta
Tento chutný obed pripravili moji chlapci;)
Postup
- Na začiatku je rybačka, musí byť úspešná :)
Očisteného sumca stiahnite z kože a vyfiletujte. Nakrájajte ho na kúsky. Posypte mletým čiernym korením a soľou.
- Zarobte si cestíčko na obaľovanie, nie veľmi husté, aby ste ho nemali na rybe hrubé.
Rybie kúsky obaľte v hladkej múke a tesne pred vyprážaním namočte do cestíčka. Hneď ukladajte do rozhorúčeného oleja. Vypražené kúsky nechajte odtiecť na sieťke.
- Väčšie zemiaky nakrájajte na hranolky. Vypražte v oleji, nechajte odtiecť na sieťke a posoľte.
- Šalát opláchnite, odstreďte a dajte do misy. Zmiešajte ho s olejom, vínnym octom, soľou, mletým čiernym korením, syrom a olivami. My používame na šalát tento nakladaný syr, sú v ňom aj olivy, olej a bylinky, takže stačí pridať len vínny ocot, soľ a korenie.
- Ďakujem chlapci za výborný obed! Dobrú chuť ;)