Sumec na rozmaríne s omáčkou a pečenými zemiakmi

Autor receptu: tetrisss

Výborná rybka s jemnou omáčkou a novými zemiakmi.

4
porcie
60 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Rybu rozmrazíme, pokiaľ nemáme čerstvú od suseda rybára, osušíme,pokvapkáme citrónom, osolíme, okreníme, potrieme roztlačeným cesnakom, uložíme na tanier, na jednotlivé porcie dáme po snietke rozmarínu a uložíme do chladu. Je to najlepšie pripraviť večer.
  2. Nové zemiaky dobre omyjeme, necháme v celku a uložíme na pekáč v jednej vrstve, osolíme, pridáme celú rascu, olej a maslo a dáme piecť na jednu hodinu na 200 st. Keď sú hotové, pridáme za hrsť petržlenovej vňate.
  3. Na maslo dáme pražiť bielu časť jarnej cibule, keď zosklovatie, prilejeme smotanu a miešame, začne to hustnúť, pridáme polovicu bambina, rozmiešame a podľa potreby rozriedime vývarom, osolíme, okoreníme, dáme dve vetvičky rozmarínu, povaríme a nakoniec pridáme nasekanú zelenú vňať.
  4. Do panvice dáme olej a maslo a rybu opečieme z oboch strán.