Opečený sumček
Opečený sumček

Sumček africký s cuketovým pšenom

Michal Hečko
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum****, 13. júna 2019
Sumček africký s cuketovým pšenom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

600 g (4 filety)
30 g
200 g
1 ks väčšia
2 strúčiky
1 ks malá
1 ks malá
20 g
10 g
10 g




Postup

  1. 1

    Cukety a cibuľu nakrájame na malé kocky, opečieme, pridáme pretlačený cesnak, pšeno a pomaly podlievame vývarom (vodou), až kým pšeno nezmäkne. Do tepelne upraveného pšena nasekáme bylinky a dochutíme soľou a korením.

  2. 2

    Filety sumčeka opekáme na masle (asi 2 minúty z každej strany), ochutíme soľou a korením. Podávame so pšenom a pokvapkáme olivovým olejom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia