Šúľance s paprikou, cibuľou a klobásou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Šúľance takto na slano mi omnoho viac chutia, sú variabilné presne tak ako na sladko.
6-8 porcií |
30 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Večer som si uvarila zemiaky v šupke. Pripravila som si suroviny na zálievku. Slaninu som nakrájala na malé kocky, klobásu na kolieska spolu s cibuľou.
- Na panvici som nechala roztopiť masť, pridala som slaninu, je dosť prerastená mäsom, takže z nej je iba minimum tuku. Pridala som nakrájanú klobásu a cibuľu a všetko spolu som nechala opiecť.
- Keď bolo všetko opečené, pridala som červenú mletú papriku a mleté čierne korenie.
- Na pracovnú dosku som preosiala múku, pridala som soľ a zemiaky som nastrúhala do múky.
- Všetko som spolu zmiesila a vypracovala cesto.
- Cesto som rozdelila na menšie kúsky a šúľala som hrubsí šúľanec, ktorý som krájala na malé asi 1,5 cm hrubé kúsky, ktoré som potom ešte rukou vyšúľala do konečnej podoby.
- Pokiaľ som pripravovala cesto, dala som do hrnca zovrieť vodu, ktorú som osolila. Do vriacej vody som vložila šúľance a počkala , kým sa vyplavia na vrch.
- Odkvapkané šúľance som dala do pripravenej zálievky a zmiešala.
- Prajem vám dobrú chuť.