Šúľance s paprikou, cibuľou a klobásou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Šúľance takto na slano mi omnoho viac chutia, sú variabilné presne tak ako na sladko.

6-8
porcií
30 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Večer som si uvarila zemiaky v šupke. Pripravila som si suroviny na zálievku. Slaninu som nakrájala na malé kocky, klobásu na kolieska spolu s cibuľou.
  2. Na panvici som nechala roztopiť masť, pridala som slaninu, je dosť prerastená mäsom, takže z nej je iba minimum tuku. Pridala som nakrájanú klobásu a cibuľu a všetko spolu som nechala opiecť.
  3. Keď bolo všetko opečené, pridala som červenú mletú papriku a mleté čierne korenie.
  4. Na pracovnú dosku som preosiala múku, pridala som soľ a zemiaky som nastrúhala do múky.
  5. Všetko som spolu zmiesila a vypracovala cesto.
  6. Cesto som rozdelila na menšie kúsky a šúľala som hrubsí šúľanec, ktorý som krájala na malé asi 1,5 cm hrubé kúsky, ktoré som potom ešte rukou vyšúľala do konečnej podoby.
  7. Pokiaľ som pripravovala cesto, dala som do hrnca zovrieť vodu, ktorú som osolila. Do vriacej vody som vložila šúľance a počkala , kým sa vyplavia na vrch.
  8. Odkvapkané šúľance som dala do pripravenej zálievky a zmiešala.
  9. Prajem vám dobrú chuť.