Šúľance s makom, orechmi, zmrzlinou, šľahačkou a čokoládou

redakcia - fotkaredakcia, 22. augusta 2009
Šúľance s makom, orechmi, zmrzlinou, šľahačkou a čokoládou

Suroviny

1600 g
2 ks
420 g
200 g
100 g
4 g
200 g
200 g
250 g
250 g
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uvarené, ošúpané a vychladnuté zemiaky zomelieme, zmiešame s rozšľahaným vajcom, pridáme múku, krupicu, cukor, soľ, vypracujeme tuhšie cesto.

  2. 2

    Cesto rozdelíme na hrubý, asi 1,5 cm plat, z ktorého nakrájame približne 1,5 cm pásy, z nich nakrájame 0,5 cm hrubé rezance, ktoré vyšúľame na šúľance podlhovastého alebo oválneho tvaru.

  3. 3

    Šúľance vysypeme do osolenej vriacej vody, po zovretí zľahka premiešame. Uvarené šúľance scedíme, necháme odkvapkať.

  4. 4

    Mak a orechy premiešame s práškovým cukrom, polovicu porcie posypeme makom, druhú polovicu orechmi, polejeme maslom, ozdobíme kopčekom zmrzliny, šľahačkou a čokoládou.

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
Vymazať
milujem šúľance !!!!!!!!! a je mi jedno s čím .... ale toto som ešte nejedla .... pri najbližšej príležitosti si ich spravím ...... už sa mi zbiehajú slinky ...... a okrem tej kombinácie ma zaujalo ešte to množstvo zemiakov ! to musí byť fakt hromada šúľancov .... ale aj tak by som sa nerozdelila ! :D:D

Pridaj komentár k receptu: