Šúľance na slano s opraženou strúhankou
Autor receptu: stefanm
Urobil som málo rezňov alebo veľa zemiakov ! Tak som zo zemiakov čo mi ostali urobil podľa receptu @Pamacka zo dňa 31. mája 2010 (http://varecha.pravda.sk/recepty/sulance-fotorecept/7565-recept.html) šúľance.A k tomu aj krátky klip kde som sa inšpiroval výrokom našej babky , ktorá keď videla viac cigánov pokope vždy povedala : "Je ich ako šúľancov v hrnci" . Dúfam , že tým nikoho neurazím ale pobavím!!!
5 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Zo zemiakov , múky , vajec a soli spracujeme cesto a vytvarujeme šúľance , ktoré ...
- ... uvaríme v slanej vode a ...
- ... po vyplávaní na hladinu zlejeme a prepláchneme.
- ...
- Premiešame ich s opraženou strúhankou a podávame .
- Na tanieri hodne polejeme spraženým maslom , dosolíme a s chuťou zjeme.