Šúľance na slano s opraženou strúhankou

Autor receptu: stefanm

Urobil som málo rezňov alebo veľa zemiakov ! Tak som zo zemiakov čo mi ostali urobil podľa receptu @Pamacka zo dňa 31. mája 2010 (http://varecha.pravda.sk/recepty/sulance-fotorecept/7565-recept.html) šúľance.A k tomu aj krátky klip kde som sa inšpiroval výrokom našej babky , ktorá keď videla viac cigánov pokope vždy povedala : "Je ich ako šúľancov v hrnci" . Dúfam , že tým nikoho neurazím ale pobavím!!!

5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zo zemiakov , múky , vajec a soli spracujeme cesto a vytvarujeme šúľance , ktoré ...
  2. ... uvaríme v slanej vode a ...
  3. ... po vyplávaní na hladinu zlejeme a prepláchneme.
  4. ...
  5. Premiešame ich s opraženou strúhankou a podávame .
  6. Na tanieri hodne polejeme spraženým maslom , dosolíme a s chuťou zjeme.