Šúlance

jozka - bez fotkyjozka, 6. októbra 2010

Dobrý a rýchly recept pre malých maškrtníkov

6
porcií
30 minút
príprava
10 minút
na 100 °C

Suroviny

500 gr
80 gr
1 ks
30 gr rozpustené
130 gr




Postup

  1. 1

    Varené zemiaky pretlač cez lis na zemiaky / aj so šupkou / zmiešaj s krupicou nechaj čiastočne vychladnúť potom pridaj soľ ,vajce ,múku a vypracuj cesto . Ja keď sa ponáhľam dávam všetku múku naraz . A potom už len šúľame a šúľame ,var v posolenej vode 4 minúty nie viac .

Diskusia k receptu

mamatata2
Ako sme toto jedlo radi jedávali, deti s chuťou pomáhali. Musíme vyskúšať znovu už s vnúčatami.
julica
dokonca aj to vajce je zbytocne - rada priatelovej babky
jozka
hej ,tak to ma nenapadlo a bude to držať pohromade ? Skúsim.
garanco
Načo pretláčať zemiaky aj so šupkou? Ostanú v lise - potom dlhšie umývať? Množstvo pre detičky som robievala, aj keď ostali varené zemiaky z predošlého dňa, na tanier som priložila za lyžicu domáceho lekváru, posypala makom, alebo nasucho opraženou strúhankou so škoricou a poliala rozpusteným maslom.
babidka
Tak toto jedlo sme ako deti milovali .Poliate maslom a posypane oprazenou struhankou a cukrom . Alebo makom. To bolo take dobreeee.....:-)
damya
milujem sulance: so struhankou, makom, orechami...vsetky. ba aj suche, ha.
aja1616
Práve včera som robila, tiež nedávam vajce. Ja ich po uvarení v mise polejem maslom, posypem cukrom a tvarohom a dobre premiešam. No už, žiaľ, ten tvaroh nie je to čo bývalo. Kedysii, keď som to všetko zamiešala, tak krásne zavoňal až sa zbiehali slinky. Teraz chutí ako stružliny. Moja mamina robievala aji tak, že osmažila detskú krupicu na masle a potom trochu podliala vodou, udusila a túto masu spolu s cukrom zamiešala do šúľancov, alebo rezancov. Nikde som ešte nenašla takúto posýpku, (no ono to je vlhké, takže sa to musí zamiešať) neviem či to niekto takto robí, ona to poznala ešte z detstva, z čias chudoby. My to občas robíme a má to zaujímavú chuť a vôňu.
haston
šúľance s opraženou strúhankou milujem - ale nesladím posýpku. cesto tiež robím bez vajca.
danculka
Na posýpku z krupice sa pamätám aj ja,a veľmi mi to pripomína detstvo,ano niekedy to robím aj ja a tiež tak ako píše aja.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia