Šuhajdy s mandľovou plnkou

jenni - fotkajenni, 30. decembra 2013
Šuhajdy s mandľovou plnkou
Foto: jenni
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

ČOKOLÁDA:
250 g
80 g
PLNKA:
120 g
115 g
160 ml
120 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Nad parou rozpustíme čokoládu s kokosovým olejom. Rozpustenú čokoládu nalejeme na dno košíčkov a na boky. Do každého košíka nalievame približne jednu menšiu polievkovú lyžicu (záleží od veľkosti košíkov). Košíky uložíme do chladu aby poriadne stuhli.

  2. 2

    Kým čokoláda tuhne, pripravíme si plnku. Trstinový cukor si namelieme alebo zmixujeme na jemno. Cukor zvaríme s mliekom a postupne do horúceho pridávame pomleté mandle a alsan. Varíme, kým nám plnka trochu nezhustne. Do plnky pridáme podľa chuti rum.

  3. 3

    Vychladnutú mandľovú plnku rozdelíme rovnomerne do košíkov a zalejeme zvyškom čokolády. Košíky znova odložíme do chladu a necháme poriadne stuhnúť. Kým čokoláda nie je úplne stuhnutá, môžeme dozdobiť podľa vkusu.

Diskusia k receptu

vimar
ooo, veľká vďaka, práve to som hľadala, akú bio alternatívu použiť namiesto toho čuda Cery, počula som, že kokosový olej, ale nechcela som riskovať :-)
jenni
ja som riskovala a jedinú nevýhodu vidím v tom, že sa mi koláčiky začali topiť, možno sa to deje iba mne neviem..čiže pár koláčikov vybrať z chladu, zjesť a až potom nakladať na tácku ďalšie :D aj keď mne to topenie nejako veľmi nevadí, podstatné pre mňa je, že kokosový olej je zdravšou alternatívou ako Cera :) a keď nie kokosový olej, možno by to šlo aj s Alsanom, ale polevy alebo niečo podobné som z Alsanu ešte neskúšala :)
stryckovci
kokosovy olej sa topi pri nizsej teplote- myslim ze nejak 22 stupnov, preto sa ti topili :)
jenni
Kokosový olej sa topí pri 25 stupňoch. Pri druhej várke som si však všimla, že čokoláda, čo mi zvýšila, ostala tuhá a mala som ju v kuchyni, kde je teplo. Vtedy som však dala menej kokosového oleja a viac čokolády (čiže to bolo aj hustejšie). Možno to závisí aj od pomeru, ktovie :) uvidím pri ďalšom pokuse, čo sa stane :D
adenkax
Skvele, presne toto mi dnes napadlo ze ci by to neslo s kokosovym olejom kedze suhajdy milujem ale nerobim ich prave koli cere. Ja sa este skusim pohrat s tym ze nedam cokinu ale dobre kakao a trstinovy cukor... Ked sa podaria, urcite pridam receptik :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia