Vianočné pupáky

Suché/staré pečivo, čo s ním? Turčianske lokše (fotorecept)

Autor receptu: mirko67

Toto jedlo bolo u nás ako prvé na vianočnom stole. Jedli sme ich z misy, v ktorej boli pripravené. Čo spadlo na stôl, ostalo anjelikom. Pripravovali sme ho z vianočky, lúpačiek, prípadne rožkov. Dá sa použiť, aj keď ostané pečivo. Ja používam suché rožky.

4
porcie
40 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nakrájam rožky.
  2. Mak kupujem pomletý, orechy povaľkám v sáčku.
  3. Polovicu rožkov posypem polovicou maku, orechov a tretinou cukru.
  4. Pridám druhú vrstvu. Mlieko dám prevariť s tretinou cukru a maslom.
  5. Prelejem. Zakryjem, nechám 10 minút "zapariť". Keď dávam staré pečivo, mlieka dám len liter. Cukor podľa chuti, môžte si pridať aj vanilkový. Dobrú chuť.