Jahodová polievka
Jahodová polievka

Studená jahodová polievka

nocka - bez fotkynocka, 15. júna 2017
Studená jahodová polievka
Foto: nocka

Osviežujúca polievka plná jahodovej chuti.

4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 l
40 g (maizena)
50 g
1 bal
400 g (+ na ozdobu)
2 dl




Postup

  1. 1

    Polovicu vody dáme variť s kryštálovým a vanilkovým cukrom. V druhej polovici vody rozmiešame maizenu, ktorú vylejeme do cukrového rozvaru. Maizenu pár minút povaríme a odstavíme zo šporáku.

  2. 2

    Očistené jahody rozmixujeme ponorným mixérom na jemnú kašu a pridáme do nej červené víno. Pripravenú kašu z jahôd zmiešame s uvarenou maizenou. Podľa potreby rozmixujeme ponorným mixérom, dochutíme citrónovou šťavou a necháme dobre schladiť.

  3. 3

    Podávame ozdobené pokrájanými jahodami a sušienkami, prípadne vyšľahanou šľahačkou a lístkami mäty.

Diskusia k receptu

lizatko
Jahody je škoda kaziť čímkoľvek, vrátane zavárania. Čerstvé sú naj, prípadne dreň do mrazaku.
nocka
Preto ju mám rada, lebo ovocie sa vôbec neničí varením, uvarí sa len základ, ktorím polievočku zahustíme.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia