Strúhaný tvarohový koláč
Strúhaný tvarohový koláč

Strúhaný tvarohový koláč fotorecept

manka1 - fotkamanka1, 13. novembra 2018
Strúhaný tvarohový koláč (fotorecept)
Foto: manka1

Pôvodný recept som upravila na bezlepkovú verziu - aby aj bezlepkáči mali radosť.

60 minút
príprava
35-40 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g (Farina)
100 g
250 g (alebo maslo)
1 bal.
1 ks
1 ks
1 bal.
3 PL
125 g
Plnka:
700-900 g
170 g
1 bal.
1 PL
3 ks
4 ks




Postup

  1. 1

    Múku, kypriaci prášok do pečiva, cukor, Heru (alebo maslo), žĺtok, vajce, vanilkový cukor, kakao, tvaroh - všetky suroviny spolu spracujeme na hladké cesto. Rozdelíme na dve časti - dve tretiny vyvaľkáme na plech vyložený papierom na pečenie. Jednu tretinu odložíme do chladničky, stuhnúť. (Ak chcete môžete aj spodnú časť cesta nastrúhať na slzičkách - tak, aby dno plechu bolo pokryté - je to jednoduchšie.)

  2. 2

    V druhej miske vymiešame tvaroh, práškový cukor, vanilkový cukor, škrob, žĺtky. Do zmesi ručne primiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Plnku dáme na rozvaľkané cesto a rovnomerne rozotrieme.

    Strúhaný tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Poslednú tretinu nastrúhame na "veľkých" slzičkách. (Z praxe - je vhodné nastrúhanú vrchnú časť trochu pritlačiť do plnky - po upečení tá vrchná nastrúhaná časť nebude odpadávať z nakrájaných kúskov.)

    Strúhaný tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Upiecť asi 35-40 minút pri 180 °C. Tvaroh do cesta pridávam preto, lebo vtedy takéto krehké bezlepkové cesto lepšie drží spolu - nemrví sa tak.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia