Jablková štrúdľa

Štrúdľa s jablkovo-kokosovou náplňou (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Rýchla, jednoduchá a veľmi chutná.

Suroviny

Postup

  1. Piekla som z kúpeného rozvaľkaného lístkového cesta. Na chuti to neubralo. Očistené jablká nastrúhame na hrubo. Ochutíme cukrami, šťavou z citróna a strúhaným kokosom (kokosu dávam plné kopcovité lyžice). Cesto aj papierom na pečenie roztiahneme na pekáč. Môžeme potrieť olejom alebo rozpusteným maslom (nemusíte). Najprv podsypeme hrubšie detskou krupicou alebo kokosom (zmiešam detskú krupicu s kokosovou múčkou) a rozložíme vymiešanú jablkovo - kokosovú náplň. Vrch náplne posypem tiež detskou krupicou a kokosom (niekedy iba kokosom). Množstvo prispôsobujem šťavnatosti jabĺk. Naplnené cesto zavinieme dobre. Najprv kratšie kraje, aby nevytekala šťava z náplne a potom po celej dĺžke na papieri na pečenie. Cesto vidličkou popicháme. Potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov asi 10 minút a potom stiahneme teplotu na 180 stupňov a pečieme ešte 20 minút. Každý vie, ako mu pečie rúra. Kto má rád veľmi sladké, upečenú štrúdľu si posype práškovým cukrom.