Štrúdľa (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Túto vaľkanú strúdľu som robila podľa receptu od sovky62. Nedá mi , aby som sa ne-
pridala k tým , čo ju chvália. Práve keď som si zarobila cesto na strúdľu , tak mi
zavolala vnučka a chcela sa so mnou cez skype hrať. Hrali sme sa skoro tri hodiny.
Mala som obavy , čo to spraví s cestom.
Postup
- Najprv som si skoro ráno bola obrať čerešne.Nemám rada v koláči kôstky. Tento rok som ich vykôstkovala podľa rady od sovky pod vodou.
- Z múky masla , vajca mlieka a štipky soli som si vypracovala cesto. S cestom sa malo pracovať hneď , no ja som ho nechala skoro 3 hodiny odpočívať prikryté utierkou. Pomlela som si mak.Jeden závin som spravila pre manžela jablkovo - čerešňový so strúhankou. Vždy vraví , že mu mak nerobí dobre.
- Cesto som rozdelila na 4 časti.Každú časť som na dobre pomúčenej doske rozvaľkala na tenko.Dala som mak , cukor - ten si dá každý podľa toho , ako má rád sladké.Poprskala som cesto roztopeným maslom.Uložila som na cesto vykôstkované čerešne. Záviny som uložila na pomastený plech. Pred pečením som ich natrela maslom.
- Piekla som ich na 180 stupňoch asi 30 minút. Tu sú upečené záviny.
- Ako je vidieť na plechu , manžel zrazu mohol aj makové. Vrelo doporučujem Tento recept zvládnu aj začínajúce gazdinky.