Stroganov

peter64 - fotkapeter64, 28. marca 2011

neviem či je to originál recept na stroganov ale mne to chutilo

Suroviny

500-900 g
250 g
2 ks
2 ks
3 ks




Postup

  1. 1

    Cibuľu pokrájame zapeníme pridáme mletú rascu, neskôr na rezance pokrájame mäso osolíme orestujeme neskôr len dusíme a podlievame. Do polomäkkého mäsa pridáme na kocky uhorky mletú papriku, kečup, huby, zelenú papriku. Počas dusenia pridáme 2 bob. listy.

Diskusia k receptu

3sandra3
originál, neoriginál.... neva.... určite je to chutné,,, aspon mám typ, čo navariť
sovka62
Stroganov sa robí z hovädziny (sviečková, prípadne roštenec), doteraz som vždy jedla bez húb, ale tým nechcem vyjadriť, že sa mi recept nepáči. Vyzerá to byť jedlé.
pusta
stroganov to nie oje, robí sa z mäaska ako napísala sovka. sú dve verzie. 1. mäso na prúžky, okorenené ml. čiernym korením, obalené múkou a sprudka orestované na tuku, mäsko sa vyberie, na výpeku sa orestuje cibuľa na prúžky, šampiony na plátky, vráti sa mäsko, podleje bielym vínom a pridá kyslá smotana s horčicou, chvíľku sa povarí a podáva. 2. verzia má ešte paradajkový pretlak, bez horčice a vína, smotanu sladkú a posekanú petržlenovú vňať. obe sú svetoznáme minútky. aj toto môže byť dbré.
viera1
Ten recept má bližšie k azu po tatársky (ale zo sviečkovice).Stroganov:sviečkovica,par.pretlak,korenie,soľ,cibuľa,hl.múka,12% smotana na varenie,citrón.
To stehno musíš dusiť a azu aj stroganov sú minútky.Tú mletú papriku by som dala na začiatku,skús.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia