Stredomorské krevety

Autor receptu: vilocsino

Toto je velmi rychle, zdrave a relativne lacne jedlo. A chuti vyborne!

2
porcie
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na olivovom oleji orestujeme cervenu cibulu /moze byt aj biela, cervena je sladsia/. Nesolime.
  2. Ked je urobena do sklovita, pridame mrazene lupane krevety, obycajne zo supermarketu. Minutku podusime, pridame utrety cesnak, pokrajame čerstvu petržlenovu vňať - asi tak za hrsť. Pridame aj oregano a bazalku. Ak mame cerstve bylinky, je to samozrejme lepsie. Podusime minutku nech sa spoja chute. Jemne okorenime ciernym korenim. Nesolime.
  3. Pridame cierne olivy. Znovu minutku podusime. Krevety aj cerstve bylinky pustia trosku šťavy. Pridame krajane paradajky. Ak sa nam chce mozeme samozrejme spariť čerstve /osupat a odjadriť/ ale mne sa to nikdy nechce. Dusime cca 5 minut, nech sa spoja chute.
  4. A teraz to pride - pridame apetito, to je taky, ako sa pise na obale "syr stredomorskeho typu". Proste je slany a makky a tym vlastne osolime cele jedlo. Predavaju to v kazdom tescu a stoji necele euro. Problem je, ze na jednu plnu panvicu nikdy neminiem celu krabicku. Odporucam davat na jednu panvicu tak dve polievkove lyzice. Je to fakt dost slane. Jedlo chyti aj smotanovu farbu aj jemnejsiu chut. Kto chce moze pridat natrhanu mozzarelu a nakoniec posypeme parmazanom, alebo GranaPadano. Najlepsie s cerstvou bagetou.