Stredomorská paradajková salsa na záhradnú párty

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 4. augusta 2013
Stredomorská paradajková salsa na záhradnú párty
Foto: droetker

Komerčný recept

60 minút
príprava

Suroviny

800 g
1400 g
200 g
2 PL
200 ml
400 g
1 zarovnaná PL
1 bal
1 zarovnaná ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Papriky a paradajky nakrájame na kocôčky. Olivy nakrájame na plátky.

  2. 2

    Vo väčšom hrnci rozpálime olivový olej, pridáme kocôčky papriky a podusíme. Pridáme rajčiny, olivy, ocot, cukor, škrob, pomôcku na konzervovanie a za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Omáčku ochutíme soľou a korením a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Uzavrieme viečkom, obrátime a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

  3. 3

    TIP: Balsamico Bianco je balzamikový ocot z octu z bieleho vína a vínneho muštu, ktorý na rozdiel od jeho známejšieho variantu, tmavého balzamikového octu, nezreje v sudoch. V recepte môžeme použiť obe varianty balzamikového octu. Tmavý balzamikový ocot salsu zafarbí do hneda.

Diskusia k receptu

kredenc
pán doktor, nežartujte!
... 200 ml ocot , 400 g cukor, 1 bal pomôcka na konzervovanie
ampara
ale veď tam ide 2,2 kg zeleniny plus olivy,čo je na tom čudné
marikafil
mne sa to páči, paradajky dozrievajú ako divé, veru vyskúšam!
pseudocognac
Olivovy olej, po prve, plny DDT, po druhe, dovoz, po tretie, naco mam pouzivat nejaky blivajz, ked nato, aby som ho rozpalovala mi staci slnecnicovy. A ma ovela lepsiu chut, zlozenie skoro rovnake, co sa tyka mastnych kyselin.
2010
@pseudocognac odkedy tu propagujes americke suroviny? ta slnecnica na rozdiel od oliv je povodne odtial.
pseudocognac
:)

Pestuje sa u nas, ci?

U nas su ovela prisnejsie kriteria na registraciu pesticidov a nikomu tu ani len nenapadne pouzivat DDT, co sa v Spanielsku ci v Afrike, kusok nizsie, pokojne moze stat. U nas su zavedene statne institucie, kontorly a podobne, Spanieli svoje krasne olivy na olivac, ktory teraz kazdy pouziva, lebo neviem preco, asi, ze je "in", pestuju kade-tade, matky ista, otec neisty.
pseudocognac
Najviac som sa tu pobavila, ked nejaka osoba vo svojom recepte uviedla:

...zemiaky, najlepsie francuzske...

Ekologia, globalne myslenie, absolutny deficit, niektori ludia ziju v bubline. Ze u nas sme schopni vypestovat zemiaky, ktore nemusia absolvovat tisickilometrovy transport, tuto osobu asi nezaujima ani trochu. Ona chce "francuzske".
evanaaa
@pseudocognac , čo sa divíš, v jednu dobu iné v Kauflande skoro ani nebolo dostať, sú tam aj dnes, myslím tie francúzske zemiaky a aj v lídli, ak chcem iné ako Á-čka, tak len také. A čo sa týka slnečnice, aj u nás sa pestuje, len neviem, či z nej vyrábajú olej, asi nie, škoda. Nedávno to bolo v TN, že máme polia slnečnice ale olej sa dováža.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia