Stir fry - kuracie prsia so zázvorom a zeleninou (fotorecept)

Autor receptu: mikki7889

4
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Kuracie prsia pokrájame na približne 2 cm kúsky, jarnú cibuľku nakrájame na kolieska, cesnak na tenké plátky a zázvor najemno nastrúhame.
  2. Všetky prísady zmiešame spolu s dvoma lyžicami oleja, jemne posolíme a necháme aspoň 3 hodiny marinovať.
  3. O dve a pol hodiny neskôr si pripravíme zeleninu. Červenú papriku nakrájame na pásiky, baby kukuričku pozdĺžne prekrojíme na polovicu, hráškové struky šikmo na polovicu, cibuľu na polovičné kolieska, z uhorky odstránime semienka a pokrájame tenké pásiky, chilli papričky očistíme od semienok a najemno pokrájame.
  4. Uvaríme rezance podľa návodu na obale.
  5. Do rozpáleného woku pridáme 2 lyžice oleja a cibuľu. Po 1-2 min smaženia pridáme všetku zeleninu okrem uhorky a smažíme 2-3 min. Pridáme 2 lyžice sójovej omáčky, uhorku a nasekanú bazalku, jemne premiešame a preložíme na tanier.
  6. Wok očistíme papierovou utierkou. Na lyžici oleja minútu opražíme uvarené rezance. Pridáme dve lyžice sójovej omáčky, premiešame a opäť odložíme na tanier. Wok očistíme.
  7. Do rozpáleného woku pridáme lyžicu oleja a kuracie prsia aj s marinádou. Smažíme pokiaľ nie je mäsko pekne zlaté na okrajoch.
  8. Na tanier dáme porciu rezancov, na ne porciu zeleniny a na vrch poukladáme kúsky mäska. Podľa potreby môžeme prisoliť sójovou omáčkou. Dobrú chuť.