Štipľavá paštrnáková polievka

aghovanikola - bez fotkyaghovanikola, 28. novembra 2014

Polievka je vhodná aj pre Vegánov.

50 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

8 ks
900 ml
1400 ml
4 strúčiky
2 PL
2 ČL
2 ČL
2 ČL
2 ČL
2 ČL




Postup

  1. 1

    Predhrejte rúru na 180 ° C, potom nakrájame paštrnák na veľké kúsky a položte ich na plech s olivovým olejom, soľou a štipkou čili vločiek. Nechajte paštrnák piecť na asi 45 minút.

  2. 2

    Umiestnite pečený paštrnák v mixéri so všetkými zvyšnými zložkami a zmixujte do hladka.

  3. 3

    Jemne zahrejte polievku znova pred podávaním!

Diskusia k receptu

gubics
V TV hovorili, že nie je vhodné používať kokosové mlieko na varenie, len ich požívať na kozmetické účeli.
evanaaa
@gubics , to nebolo o kokosovom mlieku ale o oleji......a aj to je rozdiel. Bolo to spomenuté pri téme používania olejov, masti a pod. a o stupni praženia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia