Sterilizované hríby vo vlastnej šťave (fotorecept)

Autor receptu: danculka

Recept do súťaže s Mc Cain.

40 minút
príprava

Suroviny

  • akékoľvek množstvo akékoľvek hríby
  • podľa potreby soľ

Postup

  1. Nakoľko nasušené hríby mám,teraz Vám,ktorý máte radi hríby ukážem,ako sa dajú uchovať bez mrazničky/pre nás je tá elektrika dosť drahá a ja sa pomali vraciam,k zaváraniu,ako keď som sa vydala/
  2. Hríbiky si nakrájame a dobre umyjeme a dáme do rajnici a na šporáktrošku posolíme,aby dobre pustili vodu zo seba,túto vodu z dvoch tretín odparíme a až potom dosolíme podľa svojej chuti a dáme do pohárikov a uzavrieme ...
  3. Tu v rajnici vidno,že sú tam rôzne druhy,čiže to budem používať na hríbovú mrvenicu,keď by boli čisté dubáky budú pod mäsko,alebo na smotane...
  4. Tu ich dávam do pohárikov a potom sterilizujem30 minút a odložím na zimu.